A voice callernek tudomásunk szerint nincs magyar neve, mi magunk között pofázógépnek hívjuk. A kis készülék előre beprogramozott szövegek (elsősorban CQ-k) ismételgetésére használható. A rajta levő 5 nyomógomb és 2 db LED által alkotott felhasználói felület jelenleg kétféle módon tud működni:

  • Az 5 gomb egy-egy különböző szöveget választ ki. Ekkor a készülék ezt a szöveget ismételgeti. A gomb ismételt lenyomásakor az ismétlés megszakad. Az egyik LED adáskor világít, a másik LED-nek nincs funkciója. Természetesen ekkor 5 különböző szövegre vagyunk korlátozva.
  • Az egyik gombbal lehet léptetni, hogy melyik szöveget szeretnénk ismételgetni. Egy másik gombbal tudjuk indítani, illetve megállítani a szöveg ismétlését. Az egyik LED az aktuális szöveg sorszámának megfelelő minta szerint villot, a másik LED adáskor világít.

A PTT lenyomásakor a készülék udvariasan elhallgat, így nem beszél bele a mondandónkba. Magát a leadott szöveget egy beépített hangszórón keresztül is halljuk.

A voice caller jelenleg az Icom HM-103 mikrofonnal kompatibilis kiosztású csatlakozóval van szerelve, így az IC-703 és IC-706 (beleértve az MKII és az MKIIg verziót is) rádiókkal kompatibilis.

A készülék egy 3D nyomtatással készült burkolatban foglal helyet.

Te is szeretnél egyet? Írj nekünk és mi felvesszük veled a kapcsolatot!

Név:

Email cím:

Szín: Fehér Narancssárga Szürke

Megjegyzés:

A voice caller bedobozolva

A nyomtatott áramkör

Működés közben